Minne matka?

Kun keskustelimme ja suunnittelimme lähtöämme Thaimaahan, silloin kolme ja puolivuotiaalle lasten lapsellemme Jemina tytölle Thaimaa oli vieras sana mutta taivas oli tuttu ja sehän kuulostaakin ihan siltä, ja hänen mielessään ukki ja mummi siis suunnitteli matkaa taivaaseen. Jonkin ajan kuluttua sitten tulimme muutamanpäivän päivän matkalta Oulun suunnilta, niin tuumasi Jemina ”nytkö te tulitte taivaasta”  Kyllähän tyttö oikeassa oli siinä että taivas matkalla ollaan, sillä totuushan on ette taivaaseen ollaan matkalla, jokainen Jumalanlapsi, maanpäällinen reittimme voi sitten kulkea vaikka Thaimaankin kautta. Näin onkin kohdallamme, että olemme kolmatta kautta Thaimaan Phuketissa, Kotikirkon turistityössä.

Seurakuntatyö jota tuli tehtyä Suomessa kaksikymmentäneljä vuotta, oli antoisaa ja hyvin mielenkiintoista aikaa. Sanoma on sama ja muuttumaton evankeliumin ilo sanoma jota täällä saamme kertoa suomituristeille.

Erään kerran taas keskustelimme puolisoni kanssa matka järjestelyistä, Jemina tyttö sanoi että ”hiljaa!  en tahdo kuulla tuollaista puhetta”

Uskallammeko me kohdata asioita niiden oikealla nimellä? Joskus joudumme kohtaamaan asioita joita emme voi hyväksyä, mutta niiden muuttaminen on meille mahdotonta. Evankeliumin ilosanoma voi jonkun kohdalla saada aikaan kielteisen reaktion, mutta se ei muuta totuutta joka siinä on. Kor.1:18   Sanoma rististä on hullutusta niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Room.1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. 17. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: “Vanhurskas on elävä uskosta”.

Laulun tekijä on kirjoittanut ”Matkalla me oomme suureen huomiseen…” josta tuleekin mieleeni vuosikymmenin takaa tilanne kun olimme seurakunnan nuorten kassa laulamassa eräällä tanssilavalla, orkesterin tauon aikana. Eräs rohkaisua ottanut mies huuteli meille ”painukaa helvettii sieltä” samassa jostain vain tuli ajatus nyt lauletaan tämä laulu ja vastasin tälle huutelijalle että seuraava laulu kertoo minne me olemme matkalla ja tervetuloa joukkoomme. Sitten lauloimme tämän laulun, Ystäväin alla päin ei nyt olla saa….  kertos. Matkalla me oomme suureen huomiseen.  Uudestisyntyneen Jumalanlapsen matka on kohden suurta, parempaa huomista, mutta valitettavan paljon on niitä joiden matka ei kulje kohti parempaa huomista, liian paljon on niitä jotka taivaltavat kohden ”surmapaikkaa” Sanl.24:9 11. Pelasta ne, joita kuolemaan viedään, pysäytä ne, jotka surmapaikalle hoippuvat.

Hyvä uutinen on vielä tänäkin aikana Jeesus Pelastaa. Hän voi muuttaa yksilön elämän ja sen myötä koko perheen, perhekunnan jne..

Tehdessämme matkaa taivaaseen haluamme kertoa hyvän uutinen niille joita kohtaamme.  Onhan itse mestari (Jeesus) sanonut Luuk.24:46-48  “Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä ja kolmantena päivänä nousta kuolleista,  47. ja parannusta syntien anteeksiantamiseksi on saarnattava hänen nimessään kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. 48. Te olette tämän todistajat.

Enkeli ilmoittivat paimenille kedolle yli kaksituhatta vuotta sitten, edelleen voimassa olevan hyvän uutisen.

Luuk.2.8-11Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He pelästyivät suunnattomasti, mutta enkeli sanoi heille: “Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle. Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.

Matt.1: 21. Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä.”

Tämä lupaus synnistä vapauttamisesta toimii tänäkin päivänä.

Haluathan sinäkin kuulla ja vastaan ottaa hyvän uutisen ja tulla taivas matkaajien joukkoon?

Jeesus Rakastaa sinua!

Rauhallista Vapahtajamme Syntymä juhlaa ja